Tweede Webinar Rijkswaterstaat: Archeologische De Liemers en de Betuwe

6 di
Datum
6 juni 2023
Vanaf
19:00
tot
19:45
Adres
Online

Rijkswaterstaat organiseert op dinsdagavond 6 juni het tweede online webinar over de archeologische vondsten, die de afgelopen jaren in het tracé van de ViA15 zijn gedaan in De Liemers en de Betuwe. René Isarin, archeoloog bij Rijkswaterstaat, laat de ViA15 vindplaatsen zien die tot nu wat minder aandacht hebben gekregen. Het webinar begint om 19.00 uur en is gratis live te volgen via deze website. Vooraf aanmelden is niet nodig.

In maart vond het eerste webinar plaats met aandacht voor het Romeinse grafveld van Bemmel, de twee unieke steentijdvindplaatsen van Angeren en de laat-prehistorische nederzetting bij Kollenburg In het tweede en laatste webinar op 6 juni belicht Isarin de vondsten uit de Tweede Wereldoorlog, de historische erven van Groessen en de oudste opgegraven vindplaats: een kampement van een groep jagers-verzamelaars die 12.000 jaar geleden kampeerden op een klein rivierduintje langs de bedding van de rivier. Verder belicht hij het ViA15-onderzoek in het licht van de stand van kennis en wetenschap. Als laatste geeft Isarin – mede door kijkersvragen bij het eerste webinar – een doorkijkje naar wat het publiek in de nabije toekomst van de ViA15-archeologie terug kan zien.

Praktisch
Datum: dinsdag 6 juni 2023
Tijdstip: 19.00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Locatie: online via de website: https://via15.ids-live.nl/
Kosten: gratis
Aanmelden: niet nodig; de uitzending is direct te bekijken op https://via15.ids-live.nl/

Terugkijken en meer informatie
Het eerste webinar over ViA15-archeologie is terug te kijken op www.via15.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het project.

© KNHG 2023 Website: Code Clear