Tentoonstelling: Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden

12 vrij
Datum
12 mei 2023
Vanaf
0:00
tot
0:00
Adres
Amsterdam

Zijn laatste maanden verbeeld in het Van Gogh Museum

In 2023 viert het Van Gogh Museum haar 50-jarig bestaan! Als onderdeel van dit jubileumjaar organiseert het Van Gogh Museum samen met Musée d’Orsay een grootse tentoonstelling over de periode die Vincent van Gogh de laatste maanden van zijn leven doorbracht in Auvers-sur-Oise.

Tijdens de periode dat Van Gogh in het Franse dorp woonachtig was (van 20 mei tot aan zijn dood op 29 juli 1890), was hij zeer productief. Zo maakte hij enkele van zijn allergrootste meesterwerken, waaronder het beroemde Korenveld met kraaien en Boomwortels.

Kunsthistorica Titia van Lier neemt u mee door de bijzondere tentoonstelling, waar ruim vijftig schilderijen en twintig tekeningen en schetsen van Vincent van Gogh te bewonderen zijn die nog nooit eerder samen waren getoond. Ook zijn er bijzondere buiklenen uit privécollecties en musea wereldwijd. Schrijf je nu in voor de rondleiding en krijg een beeld van de nieuwe artistieke ontwikkeling die Van Gogh in die periode doormaakte.

 

  • De tentoonstelling De tentoonstelling Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden is te zien vanaf 12 mei t/m 3 september 2023 in het Van Gogh Museum, Amsterdam.
  • Wij verzorgen ook lezingenbij deze tentoonstelling.

Sta je u ingeschreven voor een activiteit in een zaal op locatie?

  • Je ontvangt uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail jouw bewijs van deelname met informatie over de locatie.
  • Prijs is exclusief entree bij lezing in een museum, korting op entree met Museumkaart.
  • Voor meer informatie over ticketprijzen en openingstijden bezoek de website van het museum.
© KNHG 2024 Website: Code Clear