Symposium Sapiens: Bouwen aan een visie voor het Antropoceen

14 vrij
Datum
14 oktober 2022
Vanaf
14:15
tot
19:30
Adres
Amsterdam
Collaborative actions symposium No. 1: op 14 oktober lanceert Sapiens haar eerste evenement, bedoeld om een visie voor het Antropoceen te inspireren en mensen uit verschillende disciplines met elkaar in contact te brengen voor transformatieve actie.

De groeiende noodzaak om af te stappen van niet-duurzame patronen heeft geleid tot de opkomst van transformatieve wetenschap, en benadrukt het belang van samenwerkingsnetwerken bij het vinden van oplossingen. Sapiens – een nieuw initiatief dat deels een denktank, deels een workshopruimte en deels een ideeënbroedplaats is – biedt zo’n arena voor mensen om samen te komen en innovaties, instrumenten en banden te delen.

Ons eerste evenement in de aanloop naar de officiële opening van Sapiens volgend jaar zal de waarde van deze kansen demonstreren, met een paneldiscussie gericht op het opbouwen van een visie op het Antropoceen, en een beurs waar de vele manieren om mee te werken aan een transformatie worden toegelicht. De discussie zal perspectieven van een duurzame economie, voedsel- en energietransitie, maar ook milieubescherming, ontwikkeling en rechtvaardigheid samenbrengen, om een compleet beeld te schetsen van hoe we een toekomst kunnen bereiken die werkt voor mensen en de planeet.

Doe mee op de 14e en laat je inspireren door deel te nemen aan de vele lopende programma’s die worden aangeboden, of breng je eigen ideeën mee om het netwerk op te bouwen dat je nodig hebt om ze van de grond te krijgen. Het evenement wordt afgesloten met een spectaculaire lezing en optreden van Christian Felber, ook bekend als ‘de dansende econoom’, en met een borrel met drankjes en hapjes. We kijken uit naar je komst!

Dit evenement wordt georganiseerd door het Amsterdam Sustainability InstituteSapiens is een gezamenlijk initiatief van VU Amsterdam, Naturalis Biodiversity Center, Hogeschool Inholland, vastgoedontwikkelaar EDGE en de RJB Group of Companies. Het wordt gevestigd in het groene Valley-gebouw aan de Zuidas.

Programma

14.15 Walk-in en beurs

14.30 Opening door Marcel Nollen (VU) en Philipp Pattberg (ASI)

14.40 Sapiens en het Anthropocene door Sjoerd Kluiving (ASI)

15.00 Panel discussion met Paul Behrens (U Leiden), Livia Regen (Degrowth Vienna), Ina Lehman (ASI)

16.00 Pitches door beursinitiatieven

16.15 Beurs

17.00 Keynote door Christian Felber

18.00 Handover met Christian Felber, Maartje Zaal (SOS International), Ivar Maas (VU)

18.30 Networking en beurs

19.30 End

© KNHG 2024 Website: Code Clear