Symposium ‘Opstand, Oranje, Oudewater’

6 zat
Datum
6 oktober 2018
Vanaf
12:30
tot
17:00
Adres
Stadhuis Oudewater

Dit jaar wordt groots herdacht dat in 1568 de Tachtigjarige Oorlog begon. In tentoonstellingen, lezingen en een televisieserie wordt aandacht besteed aan deze belangrijke periode. Ter gelegenheid hiervan organiseren de Vereniging van Christen-Historici, de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen op zaterdag 6 oktober het symposium Opstand, Oranje, Oudewater.

Tijdens deze bijeenkomst zullen diverse sprekers ingaan op de Oranjes in de zestiende en zeventiende eeuw. Familieleven, hofcultuur, vriendschappen en hun optreden tijdens en na de Tachtigjarige Oorlog komen uitvoerig aan bod.

Het symposium vindt plaats in het stadhuis van het historische Oudewater. Historisch omdat hier de wieg stond van Jacobus Arminius en omdat deze stad in 1575 door de Spanjaarden werd uitgemoord. In een van de lezingen komt deze laatste gebeurtenis uitvoerig ter sprake. Ook is er, tijdens de pauzes, gelegenheid om de tentoonstelling ‘Oudewater en de Opstand’ en het schilderij ‘De Moord op Oudewater’ te bezichtigen.

Meer informatie.

© KNHG 2023 Website: Code Clear