Schrijfworkshop ‘Een verhaal in brieven’ bij regionaal archief RHCVV

23 do
Datum
23 februari 2023
Vanaf
19:00
tot
21:30
Adres
Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Donderdag 23 februari organiseert het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) van 19.00 tot 21.30 uur de creatieve schrijfworkshop ‘Een verhaal in brieven’. Schrijver Lyda Westerink leert je aan de hand van prikkelende opdrachten een verhaal in brieven te schrijven dat zich afspeelt in de periode van het Rampjaar 1672-1673. Ervaar hoe heerlijk het is om in het hoofd en in het hart van personages te kruipen en hun gedachten en gevoelens aan het (brief)papier toe te vertrouwen. Ervaring met schrijven is niet nodig, de workshop is geschikt voor iedereen die schrijven leuk vindt of het gewoon eens wil proberen.

De schrijfworkshop sluit aan bij de tentoonstelling ‘Soldaten in de streek, 1672-1673’ die nog tot en met eind mei in het RHCVV te zien is. Hierin wordt het lokale verhaal van het Rampjaar verteld aan de hand van verslagen, prenten en objecten. Ook zijn veel brieven uit deze periode bewaard gebleven. Tijdens de workshop ‘Een verhaal in brieven’ laat je je inspireren door de brieven die Margaretha Turnor, vrouwe van kasteel Amerongen, tijdens het Rampjaar schreef aan haar man. Als een van de belangrijkste diplomaten van de Staten-Generaal was hij geregeld voor langere perioden in het buitenland. Margaretha schreef hem dan elke week 1 tot 2 brieven. Deze brieven geven een goed beeld van het dagelijks leven tijdens het Rampjaar. Aan de hand van de opdrachten van Lyda Westerink ga je een verhaal in briefvorm op papier zetten. Westerink is schrijver en journalist. Jarenlang begeleidde zij auteurs uit het zakenleven, tegenwoordig geeft zij cursussen en workshops creatief schrijven.

Praktische informatie

De schrijfworkshop ‘Een verhaal in brieven’ is op donderdag 23 februari van 19.00 – 21.30 uur bij het RHCVV in Breukelen (Schepersweg 6in het Cultuurhuis). Deelname aan de workshop kost €5,- per persoon, inclusief koffie of thee. (Scholieren en studenten kunnen gratis deelnemen). Ervaring met schrijven is niet nodig. Je kunt je aanmelden door te mailen naar aanmelden@rhcvechtenvenen.nl met vermelding van je naam en aantal personen dat deelneemt. Er is een maximumaantal plaatsen beschikbaar voor deze workshop.

Over het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV)                                                  

Als regionaal archief bewaart en beheert het RHCVV de archieven van de gemeenten De Ronde Venen, De Bilt en Stichtse Vecht. Daarnaast beheert het een grote verzameling historische archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en kerken uit de hele streek. Op de studiezaal in Breukelen kun je drie dagen per week terecht voor onderzoek en het inzien van de bibliotheek. Regelmatig worden er cursussen, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd. Voor meer informatie: www.rhcvechtenvenen.nl.

© KNHG 2024 Website: Code Clear