Podiumgesprek en boekpresentatie over De Canon van Nederland in de Koninklijke Bibliotheek

13 do
Datum
13 september 2018
Vanaf
15:00
tot
17:30
Adres
Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem Alexanderhof 5, Den Haag

Op donderdag 13 september organiseert de KB een podiumgesprek en boekpresentatie over De Canon van Nederland in de Koninklijke Bibliotheek. Vijftig boeken bij vijftig vensters.

De collectie van de KB bevat meer dan zeven miljoen boeken, tijdschriften, brieven en archieven uit twaalf eeuwen. Geïnspireerd door de Canon van Nederland zochten de collectiespecialisten van de KB vijftig topstukken uit de KB-collectie bij de vijftig vensters van de Nederlandse geschiedenis. Deze zijn gebundeld in een rijk geïllustreerde uitgave: De Canon van Nederland in de Koninklijke Bibliotheek. Vijftig boeken bij vijftig vensters, uitgegeven door Uitgeverij Vantilt. Ook zijn de geselecteerde boeken en objecten tot half december te zien in de Expositie Topstukken bij de KB.

Tijdens dit KB Café gaan KB-hoogleraar Irene van Renswoude, Joep Leerssen (hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam) en samensteller van het boek Jan Bos met elkaar in gesprek over de ‘zin en onzin’ van canonvorming. Het is actueel en relevant om over dit onderwerp te blijven discussiëren.

Aansluitend kunt u de nieuwe Expositie Topstukken bezichtigen mét uitleg van onze experts en napraten tijdens de borrel.

Aanmelden

U wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit KB Café. U kunt zich hiervoor aanmelden via dit aanmeldformulier.

© KNHG 2024 Website: Code Clear