Oratie prof. dr. Gemma Blok| De roes als metafoor. Het debat over drank en drugs na 1800

16 vrij
Datum
16 november 2018
Vanaf
12:00
tot
17:30
Adres
Open Universiteit, Heerlen

Prof. dr. Gemma Blok is onlangs benoemd tot hoogleraar Moderne Geschiedenis bij de faculteit Cultuur- en Rechtswetenschappen. Voorafgaand aan haar oratie vindt het mini-symposium ‘Drugsbestrijding: perspectieven uit heden en verleden’ plaats.

Het is vrijwel dagelijks in het nieuws: cocaïnevangsten door de politie, opgerolde cannabisplantages, Nederland als leider in de productie van synthetische drugs. Toch is deze situatie relatief jong. Pas sinds de introductie van de Opiumwet in 1919 zijn ‘verdovende middelen’ als heroïne en cocaïne verboden, later gevolgd door cannabis, speed, LSD en XTC. Inmiddels hebben we in Nederland te maken met grootschalige illegale drugshandel, intensieve strijd hiertegen, en met een forse groep drugsgebruikers: mensen die formeel gezien crimineel gedrag vertonen, al behandelen we verslaafden in ons land als patiënten. De bestudering van onze maatschappelijke omgang met drugs verbindt criminologen, historici en sociale wetenschappers. Dit mini-symposium biedt een prikkelende weerslag van lopend onderzoek en recente inzichten.

Het mini-symposium start met een inloop van 12.00 tot 12.30 uur, waarna het symposium om 12.30 uur daadwerkelijk begint.

Om 16.00 uur start de oratie van prof. dr. Gemma Blok.

U dient zich vóór 9 november 2018 aan te melden.

Ga voor meer informatie en aanmelding naar deze website.

 

 

© KNHG 2024 Website: Code Clear