Online lezing: Het beeld van vrouwen uit de DDR – Volksuniversiteit Amsterdam

3 ma
Datum
3 juli 2023
Vanaf
19:00
tot
20:00
Adres
Online
Was er een feministische golf in de DDR?

Mijn moeder uit de DDR een feministe? Moeilijk voorstelbaar. De vrouwen in de DDR hadden geen tijd om zich druk te maken voor meer vrouwenrechten en gelijkheid tussen mannen en vrouwen. De vrouw in de DDR had naast de opvoeding van de kinderen ook de zorg voor het huishouden, regelen van een bewoonbaar huis en een fulltime baan dat soms zelfs nog een mannenberoep kon zijn. Konden vrouwen in de DDR ook naar het leger? Wel nee! Eventueel als secretaresse maar niet als soldaat of hogere rangen. Waar is dan de geprezen gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de DDR? In deze lezing maakt u kennis met de verschillende beeldvormingen over de vrouw tijdens de DDR en na 1990 in de BRD. Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 1 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 12,50
Mw. A. (Anja) Fricke

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 – 20:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie.
© KNHG 2023 Website: Code Clear