NWO event ‘Evolutie of revolutie’: de wetenschapper in 2030

Praat mee over de wetenschapper in 2030

Bekijk hier het NWO event.

Is de wetenschap toe aan vernieuwing? De maatschappij kijkt kritisch naar de waarde en het functioneren van de wetenschap. De erkenning en waardering van wetenschappers leunt zwaar op citaties en impactfactoren en wetenschappers ervaren grote tijds- en prestatiedruk om te publiceren en alle andere academische ‘ballen’ in de lucht te houden.

Maar wat zegt het huidige systeem over hun bijdrage aan de wetenschap of aan de samenleving? Is het tijd voor een nieuwe set competenties voor de wetenschappers van morgen? Hoe wilt u beoordeeld worden? Hier gaan we het met elkaar over hebben op 23 mei.

Heeft u een uitgesproken mening over en visie op deze vraagstukken, zet dit congres op 23 mei 2019 dan alvast in uw agenda. Mis het niet.

Wat kun je verwachten?

Verschillende inspirerende sprekers geven hun visie op de wetenschapper in 2030 en wat er nodig is om die te realiseren. Daarna bespreekt u uw visie met andere deelnemers en komen jullie tot mogelijke aanpakken voor het vormgeven van de ‘wetenschapper 2030’. Met deze conferentie maken we samen met ZonMw een start met het anders erkennen en waarderen van wetenschappers.

Lees ook

© KNHG 2023 Website: Code Clear