Netwerk Digitaal Erfgoed – HackaLOD 2020

13 vrij
Datum
13 november 2020
Vanaf
0:00
tot
0:00
Adres
Nederland

Op 13 en 14 november 2020 vindt er weer een HackaLOD plaats, de jaarlijkse erfgoedhackathon. Kan en wil jij nieuwe toepassingen maken op basis van data uit collecties van culturele instellingen? Laat ons via de voorinschrijving weten of je mee wilt doen en wat je wensen en ideeën zijn!

Voorinschrijving HackaLOD

HackaLOD in het hele land

Het plan is dat de teams aan de slag gaan bij verschillende erfgoedinstellingen in het land. Zo kunnen deelnemers werken op een locatie waar een fysieke verbinding is tussen de data op het scherm en het erfgoed dat zich letterlijk onder hun voeten bevindt. De teams en de organisatie van de HackaLOD staan daarbij online met elkaar in verbinding, voor het uitwisselen van ideeën, expertise of even bijpraten.

Na inschrijving gaan we teams en locaties met elkaar matchen, uiteraard in samenspraak. Daarom werken we dit jaar met een voorinschrijving. Mocht je al ideeën hebben of weten met welke data je aan de slag wilt gaan, laat het ons weten. Wij gaan ons best doen om de instelling die de data beheert als locatie te regelen.

Geïnteresseerd? Laat het ons weten!

Ga aan de slag met erfgoeddata en maak vindingrijke toepassingen, visualisaties of apps.

  • Ontwikkelaars, designers, data-analisten, data-journalisten, kunstenaars en communicatiespecialisten. Iedereen is uitgenodigd om creatieve toepassingen te maken met linked open datasets over erfgoed.
  • Op zoek naar inspiratie? Bekijk de resultaten van de teams van vorig jaar en kijk en luister hoe de deelnemers de nacht beleefden.
  • Heb je interesse om mee te doen? Laat het ons weten via dit formulier. Wij houden je dan op de hoogte als de inschrijving echt van start gaat.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem contact op met elisabeth.wiessner@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

© KNHG 2023 Website: Code Clear