Nacht van de Geschiedenis 2023

28 zat
Datum
28 oktober 2023
Vanaf
19:30
tot
0:00
Adres
Amsterdam

Maand van de Geschiedenis

De Nacht van de Geschiedenis is de afsluiting van de Maand van de Geschiedenis, die elk jaar in oktober wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum. Dit jaar alweer voor de 19de keer, met het thema ‘Eureka!’ Jaarlijks doen honderden instellingen mee aan de Maand van de Geschiedenis, waardoor het is uitgegroeid tot het grootste historische event van Nederland.

Eureka!

Een ontdekking, uitvinding of compleet nieuw perspectief: sommige wetenschappers wijdden hun hele leven aan dat éne ‘Eureka-moment’. Hun inzichten hebben onze blik op de wereld gevormd, en nog altijd wordt onze manier van kijken beïnvloed door nieuwe kennis. Zo’n geniale ingeving staat meestal niet op zichzelf, maar gaat gepaard met twijfel, dwaalsporen en toeval. Tegelijk roepen nieuwe inzichten vrijwel meteen nieuwe vragen op: zo leren we steeds meer over de ruimte, maar wat zegt het over onze plek op aarde? Tijdens de Nacht van de Geschiedenis kun je door het hele museum iets zien, horen of beleven. Bekijk hier het gehele programma.

Partners

Het Rijksmuseum organiseert de Nacht van de Geschiedenis samen met vier partners: Vlaams-Nederlands Huis deBuren, de Black Achievement Month, het Huygens Instituut en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies.

Kaarten zijn nu te koop!

© KNHG 2024 Website: Code Clear