Mauritshuis Symposium – Roofkunst

16 do
Datum
16 november 2023
Vanaf
0:00
tot
0:00
Adres
Den Haag

Het Mauritshuis organiseert 16 en 17 november een internationaal symposium over roofkunst. Tijdens dit symposium staan de drie periodes die behandeld worden in de tentoonstelling centraal: koloniale roofkunst, naziroofkunst en napoleontische roofkunst.

De eerste dag zal worden gekenmerkt door korte lezingen van academici, beleidsmedewerkers en betrokkenen uit herkomstlanden. Aan het eind van de middag gaan we middels een vraaggesprek met de twee gastconservatoren verder in op het concept van de tentoonstelling. Aansluitend is er ruimte om de tentoonstelling te bezoeken.

De tweede dag willen we gebruiken om een constructieve en toekomstgerichte dialoog aan te gaan met alle deelnemers; middels break-out sessies zullen onderwerpen, zoals samenwerken met gemeenschappen, technologische oplossingen en dekolonisatie van museale collecties, worden behandeld.

Creative Storytelling Studio Jongsma + O’Neill zullen op beide dagen aanwezig zijn en een bijdrage leveren op het gebied van nieuwe storytelling technologieën.

Klik hier voor meer informatie.

© KNHG 2023 Website: Code Clear