Livestream: ‘70 Jaar Molukkers’, een Amsterdams verhaal

26 ma
Datum
26 april 2021
Vanaf
20:00
tot
22:00
Adres
Online

In het voorjaar van 2021 is het 70 jaar geleden dat de KNIL-militairen en hun gezinnen uit de Molukken aankwamen in Nederland. Toen de boten aanmeerden in Rotterdam en Amsterdam, was de verwachting dat hun verblijf van tijdelijke aard zou zijn. Zeventig jaar later spelen derde generatie Molukkers een belangrijke rol in de actuele gesprekken over diversiteit, postkolonialisme en het Nederlandse slavernijverleden. 

Op maandag 26 april presenteren stichting Nusantara Amsterdam en Paradiso de gratis, online livestream ’70 Jaar Molukkers’, een Amsterdams verhaal, live vanuit de grote zaal van Paradiso. Tijdens dit gratis vanuit huis bij te wonen evenement wordt samen met een groot aantal sprekers, onderzoekers, ervaringsdeskundigen en activisten teruggekeken in de tijd, maar wordt daarnaast ook vooral gesproken over wat de invloed is van de Molukse geschiedenis op het heden en de actuele discussies. Daarbij zoomen we in op Amsterdam – de stad speelde een belangrijke rol in de Molukse gemeenschap in de jaren zeventig en tachtig – en de stappen die Amsterdam recent heeft gezet om in het reine te komen met haar eigen slavernijverleden.

Dit doen we onder leiding van gespreksleider Maurice Seleky samen met onderzoekers, ervaringsdeskundigen, activisten, in ieder geval allemaal betrokkenen: Fridus Steijlen, Wim Manuhutu, Nancy Jouwe, Jeftha Pattikawa, Surya Nahumury, Wouter Neuhaus, Hanoch Nahumury, Eddy Tutuarima, Anis de Fretes, Nina Wattimena en Liz Pelupessy. En met muziek van Jessica Manuputty.

’70 Jaar Molukkers’, een Amsterdams verhaal is een programma van Nusantara Amsterdam i.s.m. Paradiso. De livestream is gratis vanuit huis te volgen via Paradiso.nl

Meer informatie en livestream

© KNHG 2024 Website: Code Clear