Lezing – Reclamebureau Kees de Tippelaar

7 zat
Datum
7 oktober 2023
Vanaf
13:00
tot
14:30
Adres
Breukelen

Begin oktober viert Breukelen de jaardag van haar beroemdste inwoner: Leonard Corneille Dudok de Wit (1843-1913). L.C. Dudok de Wit had als bijnaam Kees de Tippelaar, vanwege de vele lange afstandswandelingen die hij in binnen- en buitenland maakte. Jarenlang is er op of rond 3 oktober dan ook een wandeling in de geest van Kees georganiseerd, de laatste jaren voor de schooljeugd van Breukelen. Deze wandeling is inmiddels geschiedenis, maar de herdenking met bloemlegging en Jaarrede is nog altijd springlevend.

Op zaterdagmiddag 7 oktober a.s. houdt Irma Gondrie de jaarlijkse herdenkingsrede in Boom en Bosch, het voormalige gemeentehuis van Breukelen. Onder de titel ‘Reclamebureau Kees de Tippelaar’ laat zij zien hoe graag L.C. Dudok de Wit zich in het middelpunt van de belangstelling plaatste en op welke manieren hij dat deed. Als hij in onze tijd geleefd had… Na afloop van deze lezing krijgen de bezoekers een toepasselijke traktatie.

De organisatie van de herdenking is in handen van de Stichting L.C. Dudok de Wit’s Fonds. Deze stichting zorgt er ieder jaar ook voor dat volgens het testament van Kees de basisscholieren getrakteerd worden op een zoete versnapering en ook de deelnemers van de Voedselbank in Breukelen krijgen een bon voor een gratis portie poffertjes.

Jaarlijkse Herdenking L.C. Dudok de Wit

Plaats:                         Boom en Bosch, Markt 13, Breukelen

Datum en Tijd:           Zaterdag 7 oktober 2023 van 13.00 tot circa 14.30 uur

Programma:               Welkomstwoord, Bloemlegging, Jaarrede en Versnapering

Entree:                       gratis

Aanmelden:               U dient zich vooraf aan te melden via het e-mailadres 0007jongerius@kpnmail.nl of via het telefoonnummer: 06-47892808

NB alleen bij overintekening krijgt u een antwoordmail

© KNHG 2024 Website: Code Clear