Lezing Jeroen Koch:| ‘God, Nederland en Oranje’

28 woe
Datum
28 november 2018
Vanaf
19:30
tot
21:30
Adres
De Waalse Kerk, Walenpleintje 159 Amsterdam

KORT
Wat: 
Jeroen Koch en Willem van Bennekom in gesprek over “God, Nederland en Oranje” in de vierde en laatste van een lezingenreeks over de gedeelde geschiedenis van de Waalse Kerk, Amsterdam en Nederland.
Door: Willem van Bennekom en Jeroen Koch
Wanneer: woensdagavond 28 november van 19:30 tot 21:30 uur.
Waar: De Waalse Kerk, Walenpleintje 159 Amsterdam.

God, Nederland en Oranje
In dit laatste deel van het lezingenvierluik ‘Dwarsliggers in Domineesland’ spreekt biograaf Willem van Bennekom met historicus Jeroen Koch – o.a. auteur van de koningsbiografie Willem I – over de roerige geschiedenis van de Waalse immigrantenkerk in Amsterdam.

De Waalse Kerk is lang nauw verbonden geweest met het Huis van Oranje. Het was een “drievoudig snoer, dat niet snel zou worden verbroken”. De aanvankelijk uitermate innige relatie begon met de (later Amsterdamse) dominee Jean Taffin als spindoctor van Willem de Zwijger, en liep via koningen Willem I en Willem III door tot koningin Wilhelmina.

Dwarsliggers in Domineesland
In vier bijeenkomsten gaat Willem van Bennekom, auteur van het vorig jaar verschenen boek Mes Frères!, in gesprek met achtereenvolgens Erika Kuijpers, Nelleke Noordervliet, Henk van Nierop en Jeroen Koch over de respectievelijke thema’s immigratie; verzet; vrijheid van meningsuiting; en religie. Samen onderzoeken ze welke parallellen we kunnen trekken tussen de geschiedenis van de Waalse Kerk en die van Nederland en wat we kunnen leren van deze verhalen uit het verleden voor de kwesties van vandaag.

Voor verdere informatie over de lezing ga naar deze site. Hier kunt u zich tevens gratis aanmelden.

© KNHG 2023 Website: Code Clear