Kunst en kunstnijverheid door Katie Heyning (Geschiedenis van Middelburg – 800 jaar stad)

16 do
Datum
16 november 2017
Vanaf
19:30
Adres

Kousteensedijk 7, Aula ZB, Middelburg, NL

In 2017 viert Middelburg 800 jaar stadsrechten. Het oudste overgeleverde stadsrecht dateert uit 1217. De Gemeente Middelburg en vele anderen organiseren in het jubileumjaar 2017 tal van activiteiten. Eén ervan is de uitgave van een boek over 800 jaar stadsgeschiedenis. In acht onderwerpen passeert de bewogen geschiedenis van de provinciehoofdstad de revue.Hieraan leveren diverse gerenommeerde auteurs een bijdrage.

Een andere activiteit is het organiseren van een lezingencyclus over de geschiedenis van Middelburg. De auteurs van het boek over 800 jaar stadsgeschiedenis (dhr. P. Sijnke, dhr. B. Meijlink, dhr. T. van Gent, dhr. R. Paesie,dhr. W. van den Broeke, mevr. J. Dekker, dhr. J. Zwemer en mevr. K. Heyning) zijn de inleiders van de lezingencyclus ‘Geschiedenis van Middelburg– 800 jaar stad’.

De cyclus bestaat uit acht lezingen waarin de auteurs u aan de hand van thema’s en sprekende gebeurtenissen meenemen op ee, 1. Ond, monumenten, stedenbouw en archeologie; 2. Oorlog e, militaire geschiedenis; 3. Handel overzee: economische geschiede, regionale handel; 5., politieke geschiedenis; 6. Bij leven en welzijn: ‘de staat, wetenschaps- en religieuze geschiedenis; 8. Kunst en kunstnijverheid.

Kaar, dedrukkerij.nl
Meer informatie: www.zeeuwarchief.nl

© KNHG 2018 Website: Code Clear