Koninklijke Bibliotheek| Workshop Weekend van de Wetenschap 2019

5 zat
Datum
5 oktober 2019
Vanaf
11:00
tot
15:00
Adres
Den Haag

Zoeken als een onderzoeker
Bij de KB hebben we driehonderd online bronnen waarin je kunt zoeken. Hoe doe je dat? En hoe kun je het beste zoeken in de honderd miljoen gedigitaliseerde pagina’s boeken, kranten en tijdschriften in Delpher (uit de 15de tot 21ste eeuw)? Ben je op zoek naar bepaalde online bronnen, of wil je meer informatie halen uit de gedigitaliseerde boeken, kranten en tijdschriften? Doe dan mee met de workshop op zaterdag 5 oktober 2019. We laten je zien hoe je het beste kunt zoeken en welke pareltjes je tevoorschijn kunt halen.

Twee workshops op zaterdag 5 oktober
Je kunt kiezen voor een workshop ‘Zoeken in Delpher’ of ‘Zoeken in de catalogus en online bronnen’. In kleine groepjes kun je oefenen met zoeken en laten we je kennis maken met de boeiende wereld van de online bronnen.

Workshop 1: Zoeken in Delpher
In Delpher kun je uren spitten en graven. Of het nu gaat om wetenschappelijk onderzoek, de geschiedenis van je voorouders of de krant van je geboortedag, je ontdekt steeds iets nieuws. In deze workshop laten we je zien dat maatschappelijk debat van alle tijden is. Hoe komt het dat verschillende kranten nieuws totaal anders kunnen brengen? En waar moet je op letten als je onderzoek doet? Met onze tips en trucs vind je straks nog beter je weg in Delpher.

Workshop 2: Zoeken in de catalogus en online bronnen
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de catalogi en online bronnen? Doe dan mee met deze workshop! Of het nu voor school, studie, wetenschap of voor eigen onderzoek is, kennis van de zoeksystemen is nodig om alles eruit te halen wat er in zit. In deze workshop laten wij zien hoe je met een zelfgekozen onderwerp uitkomt bij de juiste tijdschriften, boeken, wetenschappelijke artikelen en recensies. Wij geven tips over hoe een onderzoek op te zetten en van een algemeen onderwerp tot een specifiek resultaat te komen.

Bekijk het dagprogramma.

© KNHG 2024 Website: Code Clear