Jong KNHG – Webinar met Tweede Kamerlid Martijn van Helvert

28 do
Datum
28 januari 2021
Vanaf
19:30
tot
20:30

Martijn van Helvert

Op 28 januari gaan het Jong KNHG en Koninklijk LGOG (Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap) in gesprek met historicus, Tweede Kamerlid en Limburger Martijn van Helvert.

Tijdens het webinar gaat Van Helvert in op zijn strijd voor erkenning van de Limburgse taal en zijn relatie met het immaterieel en culturele erfgoed in Limburg.

Daarnaast komt ook het politieke werk van Van Helvert aan bod. Wat heb je als Kamerlid aan je historische vaardigheden en hoe beland je in Den Haag? Dit is de ideale gelegenheid om je vragen te stellen! Heb je specifieke vragen over de beleidsterreinen Buitenlandse Zaken en/of Defensie, dan kun je die natuurlijk ook stellen.

Over Martijn van Helvert

Martijn van Helvert was docent Geschiedenis van de Oudheid en Antieke Cultuur aan de Universiteit van Utrecht en fractievoorzitter van de Provinciale Staten van Limburg. Sinds 12 november 2015 zit Van Helvert in de Tweede Kamer namens het CDA, waar hij woordvoerder is op de terreinen Buitenlandse Zaken (inclusief Christenvervolging) en Defensie. Verder is Van Helvert delegatieleider van Nederland in het Beneluxparlement en voorzitter van de Parlementaire Vriendschapsgroep met de Verenigde Staten.

In het kort

Datum | 28 januari 2021
Tijd | 19:30-20:30 uur
Locatie | online, aanmelden via jongknhg@gmail.com
Voor wie? | leden van Jong KNHG, Koninklijk LGOG en andere geïnteresseerden

© KNHG 2023 Website: Code Clear