Jong KNHG – Webinar met Europarlementariër Lara Wolters

10 do
Datum
10 december 2020
Vanaf
19:30
tot
20:30

Altijd al nieuwsgierig naar de werking van de Europese Unie, de rol van Nederland in de EU of het werk van een Europarlementariër? Op 10 december gaan Jong KNHG en het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken Noord (NGIZ) digitaal in gesprek met Lara Wolters, Europarlementariër voor de PvdA.

Sinds 2019 zit Wolters in het Europees Parlement. Tijdens de Zoom-sessie komt de historische achtergrond van de EU aan bod, maar ook het werk van de Nederlandse Europarlementariërs. Wat brengt de EU ons? En hoe maken we Brussel begrijpelijk en toegankelijk voor jongeren? Dit webinar is de ideale gelegenheid om je vragen te stellen!

Meld je hier aan!

Over Lara Wolters

Lara Wolters is sinds juli 2019 lid van het Europees Parlement namens de Partij van de Arbeid. Hiervoor werkte ze als beleidsadviseur bij de S&D-fractie en als adviseur bij een advocatenkantoor in Brussel. Als een van de jongste Europarlementariërs zet Lara zich in voor een transparante EU, kansengelijkheid in het onderwijs en meer politieke participatie van jongeren. Daarnaast wil ze betere Europese wetgeving over verantwoord ondernemen en ziet ze het aanpakken van klimaatverandering als Europese topprioriteit, waarbij het EP een leidende rol moet opeisen.

Tijdens de campagne van 2019 zette zij zich in om meer jongeren naar de stembus te krijgen. Hoewel er veel meer jongeren gingen stemmen dan vijf jaar eerder, lieten zij hun stem nog steeds minder gelden dan ouderen. Lara ziet het als haar opdracht om jongeren te betrekken bij politieke besluitvorming, en ‘Brussel’ wat begrijpelijker te maken. Omdat we de wereld alleen de goede kant op kunnen duwen als iedereen die dat kan, daar ook aan bijdraagt.

Sinds haar benoeming als Europarlementariër blijft Lara zich inzetten voor economische en sociale gelijkheid in Europa. Dat vraagt om een transparante EU en waar nodig een strenge blik op haar instituties. Maar ook om nuance en een optimistisch geluid, in de wetenschap dat de grote uitdagingen van deze tijd alleen gezamenlijk opgelost kunnen worden.

In het kort

Datum | 10 december 2020
Tijd | 19:30-20:30 uur
Locatie | online, aanmelden via het aanmeldformulier
Voor wie? | leden van Jong KNHG, NGIZ en andere geïnteresseerden

© KNHG 2023 Website: Code Clear