Inspiratiemiddag van de Maand van de Geschiedenis

18 di
Datum
18 april 2023
Vanaf
13:30
tot
16:45
Adres
Utrecht

Oktober is de Maand van de Geschiedenis: het grootste historische evenement van Nederland. Honderden musea, archieven, bibliotheken en culturele instellingen organiseren talloze publieksactiviteit rondom een jaarlijs wisselend thema. Van stadswandeling tot pubquiz en van kinderprogramma tot debat: er is voor ieder wat wils en overal in het land zijn activiteiten. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ proberen we zo zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met geschiedenis, opdat ze de wereld waarin we nu leven beter kunnen begrijpen.

Wetenschapper en schrijver Louise O. Fresco schrijft dit jaar het essay bij de Maand van de Geschiedenis, die als thema Eureka! heeft.

Speciaal voor instellingen die (willen) meedoen aan de Maand van de Geschiedenis, organiseren we op dinsdagmiddag 18 april een gratis inspiratiemiddag in Bibliotheek Neude in Utrecht. Het programma van de middag is als volgt:

13.30 uur: inloop met koffie en thee
14.00 uur: welkomstwoord en praktische informatie
14.15 uur: podiuminterview met Louise O. Fresco, essayist van de Maand van de Geschiedenis 2023
14.35 uur: theaterstuk Het twijfelachtige spektakel
15.05 uur: pauze
15.25 uur: netwerkopdracht: samen aan de slag!
16.15 uur: panel met best practices
16.45 uur: afsluiting en borrel

Aanmelden is mogelijk via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMyZc8s5OwgR-qRYpmvJNiCbwtuAfd_kp9ttwFuzL-jmtuRA/viewform

© KNHG 2023 Website: Code Clear