Indië NEXT – Vrouwenkracht toen en nu in Nederland en Indonesië

9 zat
Datum
9 maart 2024
Vanaf
14:00
tot
17:00
Adres
Amsterdam

Kom naar de Openbare Bibliotheek Amsterdam voor een veelzijdig programma met lezingen, interactieve gesprekken, dans en spoken word.

Met o.a. een videoportret van de jonge Indonesische feministische moslimschrijfster Kalis Mardiasih, Lara Nuberg, Feba Sukmana, Nancy Jouwe, Tieka Masfar, Julia Jouwe, Melissa Knollenburg en The Domiknow. De presentatie is in handen van Yulia Pattopang en Marischka Verbeek.

Verbinden, reflecteren, leren, inspireren
In Nederland genieten vrouwen van meer vrijheid, toch ervaren zij nog steeds ongelijkheid. Hoe was dit vroeger, in voormalig Nederlands-Indië en Indonesië?

We gaan dieper in op de vrouwenbeweging in voormalig Nederlands-Indië, Nederland en Indonesië, evenals op de invloedrijke figuren die daarbij betrokken waren. Hoe relevant zijn deze bewegingen uit het verleden in het heden en wat betekent women empowerment voor de vrouwen van vandaag?

Indië Next is een samenwerking van het Indisch Herinneringscentrum, de Openbare Bibliotheek Amsterdam en Pan Asian Collective en vervangt het jaarlijkse programma ‘Indiëlezing’.

Praktische informatie 

  • Locatie: OBA Theater, Oosterdokskade 143, 7e verdieping, 1011 DL Amsterdam.
  • Toegang regulier: €7,50.
  • Toegang OBA-pas, stadspas of leden van het Indisch Herinneringscentrum: €3,75.
  • Bestel hier je tickets!
© KNHG 2024 Website: Code Clear