Hoe word ik een Archiefkok? 5 simpele stappen naar culinair-historische expertise

22 do
Datum
22 maart 2018
Vanaf
19:30
tot
21:00
Adres

Universiteit Leiden, Lipsiusgebouw, lokaal 1.48.
Borrel na afloop bij café Het Pakhuis.

De geschiedenis laat zich niet altijd even makkelijk verteren. Wat vroeger dagelijks op tafel stond, is niet zelden te zwaar voor hedendaagse magen. Toch loont het de moeite om recepten van vroeger te bestuderen. Om te zien wat er in Nederland te koop was, welke smaken al eeuwenlang favoriet zijn en welke uit de gratie zijn geraakt, wat de poké bowl van de negentiende eeuw was, hoe men eigenlijk op het idee kwam dat je bloembollen kon eten en om te zien hoe het huiselijk leven er in vroeger tijden uitzag.

Ben jij niet bang een historisch hapje te eten maar weet je niet hoe je dat zou moeten aanpakken? Meld je dan aan bij deze  Jong KNHG workshop, verzorgd door dé Archiefkok Maartje van de Kamp. In vijf simpele stappen leer je de kneepjes van het vak en word je een echte historische keukenprins(es)!

Laptop en smaakpapillen meenemen

Meld je uiterlijk 15 maart aan via jongknhg@gmail.com en vermeld je naam en affiliatie. Wees er snel bij, want vol = vol!

Toegang, inclusief een eerste drankje bij de borrel, is gratis voor KNHG leden (dit geldt ook voor nieuwe leden!), niet-leden betalen €5,-. Volg Jong KNHG op Facebook voor al onze activiteiten.

© KNHG 2024 Website: Code Clear