Historische ecologie van de Nederlandse landschappen – Rivierengebied

22 do
Datum
22 april 2021
Vanaf
13:30
tot
16:00
Adres
Online

De RCE nodigt u van harte uit voor de derde online bijeenkomst, in een reeks van acht, over historische ecologie op donderdag 22 april 2021 van 13.30 tot 16.00 uur. Het onderwerp deze keer is ‘Rivierengebied’.

Tijdens dit webinar vertellen drie deskundigen over hun historisch-ecologisch onderzoek in het Nederlandse rivierengebied. Ook bekijken we welke toepassingsmogelijkheden hun integrale aanpak heeft voor het toekomstige beleid, de inrichting en het beheer van het rivierengebied.

In historisch-ecologisch opzicht zijn nog veel vragen te stellen over het bijzondere ecosysteem van dit landschap. Hoe zagen deze landschappen er uit in de prehistorie en welke vegetaties kwamen daarin voor? Welke karakteristieke natuurlijke processen vonden langs rivieren plaats en hoe kan de kennis daarvan benut worden in het huidige rivierenbeleid? Welke wisselwerkingen waren er in de historische tijd tussen mens en milieu, bijvoorbeeld in het rivierbeheer, het gebruik van de komgebieden of de visserij? En op welke manier kunnen we de toekomst van het rivierenlandschap vanuit een historisch-ecologisch perspectief verrijken? Dat zijn vragen die in dit webinar aan de orde komen.

De bijeenkomst vindt online plaats, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Aanmelden kan via de knop hieronder.

U ontvangt via de bevestiging een link naar de online bijeenkomst. Het programma en verdere informatie kunt u hier vinden.

NB: Als u zich al heeft aangemeld voor de reeks tot de zomer, dan hoeft u dat niet opnieuw te doen.

© KNHG 2024 Website: Code Clear