Historicidagen 2017 – Geschiedenis NU!

25 vrij
Datum
25 augustus 2017
Vanaf
09:30
tot
23:30
Adres

Domplein, Academiegebouw UU en omgeving, Urecht, NL

In augustus 2017 worden de Historicidagen georganiseerd: drie dagen vol met lezingen, debatten en workshops om de samenwerking tussen alle soorten (kunst)historici te bevorderen, de diversiteit en dynamiek van de historische praktijk te tonen en nieuwe inspiratie op te doen. Deel jouw expertise, project of passie en werk mee aan de inhoud van het programma. Stuur je voorstel in vóór 15 januari 2017. 

Waarom Historicidagen? 
Historici staan midden in de samenleving. Maar hoe goed kennen historici uit verschillende maatschappelijke domeinen elkaar? Om de samenwerking tussen alle soorten historici te bevorderen, nam KNHG, de beroepsorganisatie van Nederlandse historici, het initiatief tot de Historicidagen.

Wat zijn de Historicidagen? 
De Historicidagen zijn een driejaarlijks terugkerende ontmoeting in de ruimste zin van het woord: markt, beurs, arena, congres. Hier vind je een staalkaart van het historisch bedrijf en kan je meepraten over de frontlijnen en uitdagingen in het actuele historische debat.

Voor wie zijn de Historicidagen?
De Historicidagen staan open voor allen die beroepsmatig met het verleden bezig zijn: docenten, studenten, medewerkers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen, zelfstandig ondernemers, onderzoekers en andere historische professionals.

Programma van de Historicidagen 2017
Het programma van de Historicidagen biedt een breed scala aan plenaire lezingen, presentaties, debatten, manifestaties en voorstellingen. Daarnaast is er ruimte voor een groot aantal parallelsessies (2 uur) waarin historici hun eigen werk presenteren.

Kosten
Inschrijven kan nog tot 1 juli 2017. De toegangsprijs voor de Historicidagen €130, voor studenten/promovendi €80, inclusief koffie, thee, lunch en een feestelijke avond met muziek.
Voor KNHG-leden is de toegangsprijs €110; voor studenten/promovendi leden €65. Als u nu KNHG-lid wordt profiteert u van de korting voor KNHG-leden.

Vragen? Aarzel niet contact op te nemen met Marijke Huisman, projectsecretaris Historicidagen, marijke.huisman@huygens.knaw.nl.

Houd de site (historicidagen.nl) in de gaten!

© KNHG 2024 Website: Code Clear