Geschiedenis Festival

10 zon
Datum
10 oktober 2021
Vanaf
0:00
tot
0:00
Adres
Rotterdam

Op zondag 10 oktober 2021 vindt de zesde editie van het Geschiedenis Festival plaats. Voor het eerst in Rotterdam, stad van ondernemers, vernieuwing, daadkracht en… van geschiedenis. De Maasstad, met zijn rijke en kleurrijke historie, is het ideale decor voor een vernieuwend event waarin geschiedenis en actualiteit elkaar raken.

Met Ahmed Aboutaleb en Luc Panhuysen
Dit jaar is de opzet van het festival anders dan anders. In verband met covid-19 biedt editie 2021 voor een beperkt aantal bezoekers één programmering in één zaal. En wel in een van de mooiste zalen van ons land: de Grote Zaal van De Doelen. Een greep uit het programma: meesterverteller Luc Panhuysen vertelt over zeeheld én Rotterdammer Maarten Tromp; Coen Verbraak interviewt burgemeester Ahmed Aboutaleb; Maarten van Rossem neemt samen met Frans Verhagen de recente politieke geschiedenis van de Verenigde Staten onder de loep, Nelleke Noordervliet interviewt de genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs; Thomas von der Dunk, Maria Grever en Joep Leerssen gaan in debat over de aantrekkingskracht van nationalisme en nog veel meer.

Wat is het Geschiedenis Festival?
Met jaarlijks meer dan 1.000 bezoekers per jaar is het Geschiedenis Festival uitgegroeid tot een fenomeen voor geschiedenisliefhebbers. Het evenement biedt (in zijn reguliere vorm) een dag vol lezingen, interviews, debatten, workshops, muziek, film, dans en meet-and-greets met de beste auteurs en sprekers uit binnen-en buitenland. Een greep uit de gasten van voorgaande jaren: Ian Kershaw, Jonathan Israel, Hans Goedkoop, Adrian Goldsworthy, Geert Mak, Annegreet van Bergen, Maarten van Rossem, Frits Bolkestein, Philipp Blom, Lilianne Ploumen, Dick Harrison, Herman Pleij, naast vele anderen.

2022 en verder: een brede samenwerking
Ook al zal de editie 2021 bescheiden zijn, achter de schermen werken we al toe naar bruisende nieuwe edities voor de komende jaren, met vele optredens in diverse zalen en tal van activiteiten binnen en buiten De Doelen. Dat doen we in nauwe samenwerking met tal van partijen. Natuurlijk met hoofdsponsor Libris en met De Doelen, maar ook met Rotterdam Festivals, de Gemeente Rotterdam en culturele instellingen. Rotterdam en geschiedenis: een gouden combinatie!

Over Historisch Nieuwsblad
Het Geschiedenis Festival is een initiatief van Historisch Nieuwsblad. Dit is al 30 jaar hét toonaangevende geschiedenistijdschrift van Nederland. De redactie zoekt altijd naar de link tussen heden en verleden, tussen de gebeurtenissen die nu het nieuws domineren en de historische ontwikkelingen die daaraan ten grondslag liggen. Historisch Nieuwsblad biedt meer dan alleen het blad en de site: boeken, collegedagen, historische reizen, scheurkalenders en natuurlijk het succesvolle Geschiedenis Festival.

© KNHG 2024 Website: Code Clear