Geef je garderobe een tweede kans met duurzame stylecoach @Indiaan in je kast in Verzetsmuseum Amsterdam

14 zat
Datum
14 maart 2020
Vanaf
11:30
tot
0:00
Adres
Amsterdam
Met de lente voor de deur, is het weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak! Maar kijk vóórdat je je kledingkast opruimt nog eens met andere ogen naar je garderobe en geef deze een tweede kans! Op zaterdag 14 maart organiseert het Verzetsmuseum in samenwerking met stylecoach Chiara Spruit (@Indiaan in je kast) een hergebruikworkshop. Tijdens deze interactieve lezing gaan bezoekers op zoek naar hun persoonlijke stijl. Chiara leert je hoe je met je oude kleding nieuwe combinaties kan maken. Iets wat ook tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde vanwege kledingschaarste.

Als duurzame stylecoach (door de VPRO aangewezen als Future Fashion Pionier van personen die de kledingindustrie gaan verduurzamen) vindt Chiara het belangrijk een alternatief te bieden voor de vervuilende fast fashion-industrie. Tijdens de hergebruikworkshop gaat zij daarom dieper in op vragen als ‘Hoe bouw je je ideale garderobe op?’ en ‘Hoe selecteer je wat je wil houden en doe je nieuwe ontdekkingen in je eigen kast?’ Chiara geeft tips hoe je met je bestaande garderobe je persoonlijkheid kan uitdragen. Heb je een kledingstuk waar je echt geen raad mee weet? Neem het mee voor persoonlijk advies. Kortom, het wordt een middag vol duurzame inspiratie en nieuwe inzichten.

Om 11:30 en 15:30 uur is er een exclusieve speedtour (max. 30 personen per keer) door de Mode op de bon tentoonstelling.

Tentoonstelling Mode op de bon
De workshop is onderdeel van de randprogrammering bij de tentoonstelling Mode op de bon, over het nieuwe modebeeld dat ontstaat tijdens de bezetting. Direct na de Duitse inval in 1940 valt de import weg. Textiel gaat ‘op de bon’, maar ook met bonnen is er al snel vrijwel niets te koop. Met creativiteit, hergebruik en improvisatie proberen de Nederlandse vrouwen er tijdens de bezetting mooi uit te blijven zien.

Informatie

Hergebruikworkshop met stylecoach Chiara Spruit, zaterdag 14 maart van 12:00 – 15:30 uur

Toegang: € 15, € 3 voor houders Museumkaart en CJP. Gratis voor houders Stadspas (wel kaartje kopen)

Kaarten via https://tickets.verzetsmuseum.org/indiaaninjekast

De tentoonstelling Mode op de bon is te zien tot en met 1 juni 2020.

 

© KNHG 2024 Website: Code Clear