Fontys – Symposium Erfgoed & Identiteit

31 woe
Datum
31 januari 2024
Vanaf
15:30
tot
20:30
Adres
Tilburg

Brabant is een minor-opleiding erfgoed rijker: vanaf februari 2024 start namelijk de minor Erfgoed: toekomst en identiteit aan de Fontys Lerarenopleiding Tilburg!

In deze minor bestuderen studenten vanuit verschillende opleidingen en achtergronden verscheidenen vormen van erfgoed en de relatie die erfgoed kan hebben met ons denken over onze (gedeelde) identiteit. Daarbij leren studenten zelf onderzoek te doen naar materieel en immaterieel erfgoed en leren ze samen na te denken over hoe met dit erfgoed om te gaan, zeker ook wanneer het schuurt. Ze bedenken onder andere hoe mensen met elkaar in dialoog gebracht kunnen worden, zodat samen nagedacht kan worden over oplossingen voor eventuele spanning. Daarmee draagt de minor bij aan de missie van Fontys: For society!

Om de start van deze minor te vieren organiseert Fontys Lerarenopleiding Tilburg op
woensdag 31 januari 2024 een symposium rond dit thema.

Sfeerafbeelding Fontys

Voor wie?

Juist vanwege de verschillende thema’s en benaderingswijzen is dit symposium bedoeld voor iedereen die graag samen met anderen nadenkt over de relatie tussen erfgoed en identiteit, de uitdagingen van omstreden erfgoed en hoe we daar in verschillende professionele contexten mee om kunnen gaan. Omdat de minor en het symposium worden georganiseerd vanuit de lerarenopleiding, wordt deze dag de vraag ‘hoe kunnen we in de klas omgaan met verschillende vormen van erfgoed’ regelmatig gesteld. Tijdens een afsluitende borrel delen we in informele setting onze ervaringen.

Meld je via deze link direct aan voor het symposium.

Workshops

Via deze link vind je het aanbod van de workshops. Deze workshops worden (bij voldoende aanmeldingen) in beide rondes aangeboden.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze dag bedragen €50 euro. Ben je lid van het didactisch netwerk, dan bedragen de kosten €25 euro. Studenten en medewerkers van FLOT kunnen kosteloos deelnemen.

Praktische informatie

  • Adres: Prof. Goossenslaan 1, Tilburg
  • Datum en tijd: woensdag 31 januari 2024, 15:30-20:30
  • Gebouw: Campus Stappegoor (P1)
  • Bekijk via deze link het volledige programma
© KNHG 2024 Website: Code Clear