Filmvertoning – Van Aksum tot India: De Inclusieve Oudheid

11 zon
Datum
11 april 2021
Vanaf
20:00
tot
22:00
Adres
Online

Wanneer we spreken van de oudheid, doelen we meestal op de antieke Griekse en Romeinse geschiedenis – ook bekend als de Klassieken. De oudheid kende echter een grote diversiteit aan culturen en beschavingen. Talrijke interacties en contacten tussen deze culturen leidden wederom tot innovaties en historische veranderingen. De Grieken en Romeinen maakten hier een belangrijk deel van uit, maar zij waren zeker niet de enigen.

In de documentaire ‘Van Aksum tot India: de inclusieve oudheid’ nemen archeoloog dr. Marike van Aerde en haar internationale promovendi en MA studenten u mee langs enkele spraakmakende voorbeelden van dit soort cultuurcontact in de oudheid. Via presentaties van materiaal uit Leidse musea (Rijksmuseum van Oudheden en Museum Volkenkunde), evenals bijdragen vanuit locaties in India, Italië en de Arabische woestijn, reist u mee van Aksum tot India.

Trailer en aanmelden

Week van de Klassieken

Van 8 tot en met 18 april 2021 vindt de Week van de Klassieken voor de veertiende keer plaats, met als thema: De inclusieve oudheid. Zie voor meer informatie de website van de Week van de Klassieken

© KNHG 2023 Website: Code Clear