Expo MOES-tuin leeft

15 zat
Datum
15 april 2023
Vanaf
10:30
tot
12:30
Adres
Borgloon

De moestuin spreekt tot de verbeelding. Zowel vroeger als vandaag vinden velen in moestuinieren een zinvolle bezigheid. Moestuinen evolueerden door de eeuwen heen en ook vandaag is de ene moestuin de andere niet. We willen dit vakmanschap en de tradities die moestuiniers in ere houden, optekenen, documenteren en verder laten leven.

In de buiten-expo ‘MOES-tuin leeft’ bundelen we verhalen en praktijken die moestuiniers van vroeger en nu verbinden. Deze reizende expo brengt hun moestuinverhaal tot leven en laat je proeven van tastbaar en niet-tastbaar moestuinerfgoed.

We nodigen je dan ook graag uit voor de feestelijke opening op 15 april in de Stroopfabriek van Borgloon.

Programma

10u30 – Ontvangst

11u – Speech door Jo Feytons (burgemeester Borgloon), Karen Van Looken (Erfgoed Haspengouw) en Yves Segers (CAG)

11u20 – Officiële opening expo en aanplanten eerste moestuinplantjes

11u30 – Receptie met mogelijkheid tot gegidste introductie bij de expo

12u30 – Einde

Praktisch

Stroopfabriek Borgloon, Stationsplein 8, 3840 Borgloon. Opgelet, de expo zelf bevindt zich op het Loons Plein, aan de achterkant van de Stroopfabriek. Deelname is gratis, maar graag een seintje als je aanwezig zal zijn. Hieronder vind je alvast meer info over het project.

Ik ben erbij ›

Over MOES-tuin

MOES-tuin wil zowel het materieel als immaterieel erfgoed van de moestuin én het moestuinieren in al zijn vormen in kaart brengen, registreren, onderzoeken en waarderen, behouden en borgen, presenteren en laten beleven.

Een ruim partnernetwerk zorgt ervoor dat dit project breed gedragen is en kan steunen op gedegen, praktische en theoretische expertise in verschillende domeinen.

Ontdek het project ›

 

© KNHG 2024 Website: Code Clear