Duik in de geschiedenis van Gelderland: Bezoek gratis het Verhaal van Gelderland Festival

26 zat
Datum
26 augustus 2023
Vanaf
10:00
tot
18:00
Adres
Vaassen

Stap terug in de tijd en beleef de Gelderse geschiedenis als nooit tevoren. Op 26 en 27 augustus komt de Gelderse geschiedenis tot leven rondom kasteel Cannenburch in Vaassen. Ontmoet Romeinen, middeleeuwse ridders en soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Bezoek optredens van verschillende artiesten. Doe mee met diverse activiteiten en luister naar de verhalen over bijzondere periodes uit de geschiedenis van Gelderland. Het weekend is gratis te bezoeken. Voor iedere geschiedenisliefhebber, groot of klein, is er wat te beleven.

Ontmoet mensen uit het verleden

Rondom het kasteel loop je het hele weekend figuren uit de Gelderse geschiedenis tegen het lijf, vanuit de prehistorie tot en met de twintigste eeuw. Geniet daarnaast van optredens door artiesten die zich lieten inspireren door de Gelderse geschiedenis, zoals singer-songwriter Marike Jager. Gelderse talenten stappen op het podium en brengen een ode aan een plek in Gelderland. Verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink vertelt de spannendste geschiedenisverhalen in de verhalentent.

Land & Water in de hoofdrol

Het Verhaal van Gelderland Festival staat dit jaar volledig in het teken van het thema Land & Water. In de geschiedenis van Gelderland spelen land en water een belangrijke rol. De rivieren zorgden voor vruchtbare grond en levendige handelsroutes, maar leverden soms ook problemen en verdeeldheid. Tijdens het festival ontdek je deze geschiedenis zelf. Ga bijvoorbeeld aan de slag als een dijkenbouwer bij de kleitafel van het Watermuseum en geef ruimte aan de rivieren. Speel het beekspel van Rozet. Ontdek de geheimen van de beken en sprengen in de omgeving van het kasteel samen met een enthousiaste gids. Oefen met verschillende oude ambachten of fiets over de kasteelvijvers in een zwaan-waterfiets. Kortom, voor ieder wat wils. Bekijk het volledige programma op verhaalvangelderland.nl/festival.

Over het Verhaal van Gelderland Festival

Het Verhaal van Gelderland Festival is een initiatief van Erfgoed Gelderland in samenwerking met diverse erfgoedorganisaties en Cultuur Oost vanuit het programma Meedoen is de Kunst, Geldersch Landschap & Kasteelen, Omroep Gelderland en Cranenburgh events. Het festival wordt ondersteund door provincie Gelderland. Meer informatie en het volledige programma vind je op verhaalvangelderland.nl/festival.

© KNHG 2024 Website: Code Clear