Dijksterhuis Dialoog – Universitair Erfgoed: voor wie, van wie?

23 do
Date
23 november 2023
From
13:00
until
17:00
Address
Nijmegen

Op donderdag 23 november organiseert de SAE de Dijksterhuis Dialoog in samenwerking met de Radboud Universiteit, die haar honderdste verjaardag viert. Het thema van dit jaar is Universitair Erfgoed: voor wie, van wie?

De Dijksterhuis Dialoog is een variant op de jaarlijkse Dijksterhuislezing. We kiezen dit jaar voor deze andere opzet om meer ruimte te geven aan verschillende perspectieven en stemmen in het debat. In de Dijksterhuis Dialoog willen we gezamenlijk verkennen wat het erfgoed betekent in de hedendaagse identiteit van de universiteit. Sluiten deze verhalen en collecties nog aan bij deze tijd en de (universitaire) samenleving? Of zouden er verhalen en objecten toegevoegd moeten worden om tot een evenwichtiger representatie van de hele gemeenschap te komen? Een waardevol debat dat aansluit bij de maatschappelijke discussie van de laatste jaren.

Met bijdragen van onder anderen dr. Marit Monteiro, hoogleraar Cultuur- en Religiegeschiedenis en Lema Salah, als PhD verbonden aan de Nederlandse Defensie Academie en de afdeling Politicologie (Radboud Universiteit).

Locatie
Aula Radboud Universiteit,
Comeniuslaan 2, Nijmegen

Tijd
13.00 – 17.00 uur

Toegang
De Dijksterhuis Dialoog is gratis toegankelijk.
De inschrijving opent binnenkort!

© KNHG 2023 Website: Code Clear