De geschiedenis van de slavernij| Een avond met Dick Harrison

7 ma
Datum
7 oktober 2019
Vanaf
20:00
tot
21:30
Adres
Spui25 Amsterdam

In samenwerking met Athenaeum Boekhandel en uitgeverij Omniboek

Met Zweedse hoogleraar geschiedenis Dick Harrison en moderator Martijn Icks kijken we naar de geschiedenis van de slavernij, van de vroegst bekende beschavingen tot hedendaagse dwangarbeid.

Voertaal: Engels

De geschiedenis van de slavernij behandelt de oudheid, de middeleeuwen, de trans-Atlantische slavenhandel en de laatste twee eeuwen. Harrison nam in zijn onderzoek naast de grote lijnen ook fragmenten uit dagboeken en brieven mee, waardoor hij het menselijke aspect zichtbaar maakt.

Over de sprekers

Dick Harrison is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Lund, Zweden. Hij schrijft artikelen, blogs, romans en non-fictieboeken en maakt tv-documentaires over Europese en Zweedse geschiedenis. Naast zijn recente De geschiedenis van de slavernij schreef hij De Dertigjarige Oorlog. 

Martijn Icks (moderator) is docent Oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 2008 op een proefschrift over de Romeinse Keizer Heliogabalus, als handelseditie verschenen onder de titel The Crimes of Elagabalus: The Life and Legacy of Rome’s Decadent Boy Emperor (2011).

Aanmelden
Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

© KNHG 2024 Website: Code Clear