Cursus Behoud en Beheer

26 ma
Datum
26 juni 2023
Vanaf
9:30
tot
16:00
Adres
Zevenaar

Op maandag 26 juni wordt de praktische cursus ‘Behoud en Beheer’ opnieuw georganiseerd. Van schadefactoren tot conservering en van inpakken tot transport.

Deze cursus is ontwikkeld voor iedereen die een hart heeft voor cultureel erfgoed en een bijdrage wil leveren aan het professioneel behoud ervan. Denk aan medewerkers van musea, landgoederen en kastelen, archieven, bibliotheken, beheerders van gemeente- en bedrijfscollecties, maar ook particuliere verzamelaars en kunstliefhebbers. De cursus wordt gegeven door Kelly Witteveen. Tijdens de cursus komen de volgende thema’s aan bod:

  • De invloed van omgevingsfactoren op de collectie
  • De gevoeligheid van verschillende materiaalsoorten
  • Het herkennen en beoordelen van collectiebedreigende risico’s
  • Preventieve conservering
  • Hanteren en transport van objecten
  • De theoriesessies worden afgewisseld met praktische oefeningen.

De dag start om 09.30 uur en zal omstreeks 16.00 uur ten einde komen. De kosten voor deelname aan de cursus inclusief lunch bedragen €120,00 per persoon (excl. BTW). U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u van ons een factuur om dit bedrag te voldoen. Ter voorbereiding op de cursus is het aan te raden de e-learning ’10 schadefactoren’ op leerjeerfgoed.nl te doen. Voor vragen over de cursus kunt u contact opnemen met Kelly Witteveen.

Praktische informatie
Datum: 26 juni
Tijd: 09:30 uur – 16:00 uur
Locatie: Liemers Museum, Kerkstraat 27, Zevenaar
Prijs: €120,00 per persoon (excl. BTW)

© KNHG 2024 Website: Code Clear