Creatieve workshops ‘Stuk voor Stuk’

13 zat
Datum
13 mei 2023
Vanaf
10:00
tot
16:00
Adres
Amsterdam
  • Locatie: Bibliotheek Atria, Vijzelstraat 20 in Amsterdam
  • Datum: 13 mei, 2023
  • Tijd: 10:00-16:00
Creatieve workshops ‘Stuk voor Stuk’

Beeld: Elzeline Kooy

Laat jij je graag inspireren door kunst en erfgoed?

En wat doe je daar mee?

Wil jij aan de slag met deze creatieve ideeën?

Schrijf je dan in voor één van onze workshops tijdens de Canondagen op zaterdag 13 mei! Atria organiseert twee gratis workshops waarbij wij je helpen om de opgedane inspiratie te vertalen naar thema’s van nu.

Schrijfworkshop ‘Een stuk schrijven’

datum: 13 mei 2023
tijd: 10:00 uur – 12:30 uur

In deze schrijfworkshop leer je op een andere manier naar objecten en erfgoed kijken. Welk verhaal vertelt een archiefstuk en hoe krijg je dat op papier? Fresco Sam-Sin geeft je een introductie in object-based storytelling: door observatie en opdrachten leer je op een andere manier naar historische objecten kijken en krijg je handvaten om dit te vertalen naar een verhaal. Wat doet bijvoorbeeld een appelmoeslepel in een vrouwengeschiedenis-archief? En waarom bewaart Atria een motorpak? Wat voor verhaal vertellen deze objecten? Dit wordt jouw verhaal over de archiefstukken van toen.

Aanmelden schrijfworkshop

Illustratieworkshop ‘Een stuk illustreren’

datum: 13 mei 2023
tijd: 13:30 uur – 16:00 uur

Illustrator Elzeline Kooy (illustrator campagnebeeld Wat een Stuk!) liet zich inspireren door de sleutelstukken van Atria. Hoe pakt zij dat aan? En wat heeft zij daarvoor nodig? En belangrijker nog: hoe kan Elzeline jou inspireren om de sleutelstukken om te zetten naar jouw eigen creatie?

In deze workshop leer je aan de hand van verschillende tekentechnieken en creatieve opdrachten archiefstukken te verbeelden. Samen gaan we aan de slag en zorgen we ervoor dat de archiefstukken een plek krijgen in de huidige tijd. Hoe blijven de stukken herkenbaar maar creëer je toch je eigen stijl?

Aanmelden illustratieworkshop

Tijd om je handen uit de mouwen te steken, je telefoon even weg te leggen en aan de slag te gaan met pen en papier! Je hoeft niks mee te nemen, wij verzorgen al het materiaal. Schrijf je snel in: er zijn slechts 30 plekken beschikbaar per workshop.

Let op: dit is een gratis evenement, we rekenen op jouw aanwezigheid. Meld je dus alleen aan wanneer je zeker weet dat je komt. Ben je door onvoorziene omstandigheden toch verhinderd of is er toch iets tussen gekomen? Geen probleem! Laat het ons uiterlijk 6 mei weten via pr@atria.nl. Dan kunnen we iemand anders blij maken met je plek.

Meer weten over de samenwerking tussen Atria en De Canon van Nederland? Lees verder.

© KNHG 2024 Website: Code Clear