AVA_Net webinar ‘Intermezzo – muziekcollecties met verbinding’

14 di
Datum
14 maart 2023
Vanaf
13:00
tot
14:00
Adres
Online

Hoe kun je je muziekcollectie verbinden met onderzoekers, makers, muziekliefhebbers of andere collecties? Wat komt daarbij kijken en en wat helpt je daarbij? Laat je inspireren door volgende initiatieven en sprekers:

Poparchief Groningen is een combinatie van een muziekarchief en online muziekdatabase met gedetailleerde informatie over de rijke geschiedenis van de popcultuur in stad en provincie Groningen. Coördinator Gert Plas (Groninger Archieven) vertelt over dit unieke platform en haar rol als hoeder en verbinder van het erfgoed van de Groningse muziekscene.

Podiumkunst.net verbindt de schatkamers van de Nederlandse podiumkunsten en stelt deze open voor makers, onderzoekers en liefhebbers. Frank Jochemsen (Nederlands Jazzarchief) vertelt over presentator Cees Schrama en zijn legendarische jazzprogramma Sesjun en hoe het Nederlands Jazzarchief bezig is om dit bijzondere muziekarchief via podiumkunst.net te verbinden met andere collecties.

Polifonia is een door de EU gefinancierd project met als doel Europees muzikaal erfgoed te ontsluiten en te verbinden met behulp van technologieën zoals linked open dataknowledge graphs en AI. Peter van Kranenburg (Meertens Instituut) illustreert de ambities en werkwijze van dit project aan de hand van de pilot ORGANS.

Aanmelden via deze link.

14 maart 2023

13:00 – 14:00 uur

online via ZOOM

gratis

© KNHG 2023 Website: Code Clear