AVA_Net symposium – Kiezen voor kansen

24 do
Datum
24 juni 2021
Vanaf
13:00
tot
16:00
Adres
Online
Het AVA_Net symposium heeft dit jaar als thema: ‘Kiezen voor kansen’. Hoe ga je als AV-archiefinstelling om met de uitdagingen van deze tijd? Waar zie jij kansen? Welke pak je met beide handen aan en welke laat je (bewust) liggen? Dit jaar staat het AVA_Net symposium in het teken van kansen én dilemma’s.Van AV-archiefmateriaal als historische bron tot aan toepassingen met kunstmatige intelligentie.

De keynote wordt verzorgd door Kees Ribbens, senior onderzoeker bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies en bijzonder hoogleraar Populaire Historische Cultuur aan de Erasmus Universiteit. De titel van zijn keynote is: Beleving en bewerking van het audiovisuele erfgoed: digitale democratisering of teloorgang van het verleden? 

Aansluitend vinden er twee rondes met twee parallelsessies plaats:

Feit of fictie?
De invloed van AI en deepfakes op de samenleving en de rol van AV-archieven.

Going viral?
Hoe maak je je collectie interessant en relevant voor je publiek?

Auteursrecht of plicht?
Wat komt er allemaal kijken bij auteursrechten voor AV materiaal? Welk risico ben je bereid te nemen? En zijn auteursrechten in een tool te vatten?

COVID-positief of negatief?
Hoe zijn organisaties in tijden van corona veranderd? Welke kansen hebben zij aangegrepen? Wat zijn ze anders gaan doen? Wat is hetzelfde gebleven? Zijn er nieuwe inzichten ontstaan? En wat betekent dit voor de strategie 2021?

De bijeenkomst wordt online uitgezonden, deelname is gratis na aanmelding

Meer informatie en programma

© KNHG 2024 Website: Code Clear