Terugblik Yoni de Vries – Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review

Yoni de Vries

De afgelopen zes maanden heb ik als redactie-assistent bij BMGN – Low Countries Historical Review ontzettend veel geleerd, maar ook als een roerige tijd ervaren.

Ik denk niet dat ik ooit zoveel heb gelezen in zes maanden: het redigeren van artikelen en recensies voor BMGN naast het lezen van de enorme stapels artikelen voor colleges, tutorials, scriptie en de ingezonden stukken die ik doornam als hoofdredacteur van Skript Historisch Tijdschrift, was best pittig! Ik heb echter ontzettend veel geleerd van het redigeerproces. Ik schrijf beter. Kritischer. En bouw mijn eigen stukken meer gestructureerd op.

Het neerzetten van het eindproduct, vond ik altijd heel leuk om mee te maken. Ik zal tijdschriften nooit meer als vanzelfsprekend ervaren. De hoeveelheid werk, zorgvuldigheid en kunde dat er in elk artikel wordt gestoken, is indrukwekkend. Dat ik daarvan deel heb mogen zijn, zie ik als heel waardevol.

Helaas moet ik wel bekennen dat redactiewerk niet voor mij is. Ik ben toch meer een schrijver en een warrige geest dan een gestructureerd werker. Desondanks ben ik blij met de vele ervaringen die ik heb opgedaan, en wil ik Tessa en Nick nogmaals heel erg bedanken voor de begeleiding en al hetgeen dat zij mij hebben meegegeven. Hopelijk zien jullie ooit een stuk van mij voorbij komen om je tanden in te zetten!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear