Even voorstellen… Suzanne Kleiman

Suzanne Kleiman

Hoi! Mijn naam is Suzanne Kleiman, ik ben 22 jaar, ik woon in Utrecht en ik heb net mijn Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht afgerond. De komende paar maanden loop ik stage bij het KNHG. Ik ga me bezighouden met de communicatie van het KNHG en de webredactie van Historici.nl.

Tijdens mijn bachelor heb ik sociale en economische geschiedenis gestudeerd en ik heb de minor Identiteit en diversiteit in Nederlandse taal en cultuur gevolgd. Ik ben vooral geïnteresseerd in de Nederlandse samenleving in historisch perspectief. Zo schreef ik mijn bachelorscriptie over Provo tijdens de jaren zestig. Specifiek onderzocht ik hoe Provo en de Nederlandse media zich tot elkaar verhielden gedurende die tijd.

Ik heb gekozen voor een stage bij het KNHG omdat ik geïnteresseerd ben in geschiedenis en me graag bezig houd met maatschappelijke relevante thema’s. Dit komt natuurlijk bij het KNHG perfect samen. Ik hoop te leren hoe je belangrijke historische thema’s kan herkennen en deze ook onder de aandacht kan brengen. Daarnaast leek het mij een mooie manier om ervaring op te doen voordat ik aan een master begin.

Tijdens mijn stage ga ik mij ook bezighouden met een eigen dossier zoals er al veel van op Historici.nl staan. Dus wie weet ziet u over enkele maanden een nieuw dossier verschijnen!

In mijn vrije tijd kijk ik graag documentaires, lees ik boeken (op het moment van schrijven lees ik Hebben en zijn van Dimitri Verhulst) en kook ik graag voor mijn vrienden.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear