Jong KNHG stelt zich voor: Roald Bakker

Dag! Mijn naam is Roald Bakker en ik stel me graag aan je voor.

Roald Bakker

Nadat ik ben afgestudeerd als docent geschiedenis heb ik de master Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht afgerond. Tijdens mijn studie heb ik me vooral verdiept in postkoloniale thema’s, maar ik ben voor vrijwel elk historisch onderwerp enthousiast te krijgen. Naast mijn interesse in de academische kant van geschiedenis, vind ik het ook leuk om geschiedenis te vertalen naar een algemeen publiek. Dan doe ik dan ook bij de Anne Frank Stichting en voorheen bij Het Utrechts Archief.

Jong KNHG is mede in het leven geroepen om jonge historici wat houvast te bieden in hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Dat deze houvast voor veel jonge historici ontbreekt, bleek toen ik voor de vakgroep Cultuurgeschiedenis van de Universiteit Utrecht hier onderzoek naar deed: veel jonge historici willen wel in de geschiedenis- of cultuursector werken, maar komen hier lang niet altijd terecht – om uiteenlopende redenen. Juist dit soort thema’s zijn voor Jong KNHG enorm relevant.

Met mijn eigen ervaringen, inzichten en enthousiasme hoop ik de missie van Jong KNHG nog beter in de praktijk te brengen!

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear