Even voorstellen… Sophie Herz

Hoi! Mijn naam is Sophie Herz. De komende maanden zal ik de rol van redactie-assistente vervullen bij BMGN –Low Countries Historical Review.

Sophie Herz

Na het behalen van mijn masterdiploma in geschiedenis aan de UGent ben ik op dit moment bezig met een master in kunstgeschiedenis. In mijn eigen onderzoek verweef ik graag wetenschap met cultuur en ben ik vooral nieuwsgierig naar wat er zich afspeelt in de grijze zones tussen verschillende domeinen. Mijn geschiedenis masterscriptie ging bijvoorbeeld over zeventiende-eeuwse theorieën in de Lage Landen over het vrouwelijke lichaam, waarbij ik zowel anatomische als religieuze traktaten heb onderzocht. In dezelfde lijn doe ik op dit moment onderzoek naar anatomische schetsen, etsen en gravures van vroegmoderne kunstenaars die, net zoals ik, geworteld zijn in zowel de Zuidelijke als de Noordelijke Nederlanden.

Het zelf uitvoeren en neerschrijven van historisch onderzoek doe ik hierbij ontzettend graag. Om me verder te verdiepen in deze wereld ben ik ook heel nieuwsgierig naar het redigeren en reviewen van academisch onderzoek en wat er verder komt kijken bij het publicatieproces. Ik kijk er alvast ontzettend naar uit om hier de komende tijd veel over bij te leren!

Naast mijn studies hou ik me ook graag bezig met muziek, door piano te spelen of nieuwe instrumenten te leren. Verder vind ik lezen en het ontdekken van allerlei soorten musea ook heel fijn en maak ik graag stevige wandelingen in de natuur.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear