Even voorstellen… Yoni de Vries

Yoni de Vries

Hallo allemaal! Mijn naam is Yoni de Vries. De komende maanden ben ik de redactie-assistent bij BMGN – Low Countries Historical Review. In 2017 ben ik gestart met de opleiding Leraar Geschiedenis Tweedegraads aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf 2019 deed ik daarnaast ook de Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Met veel plezier heb ik daar ook een jaar lang de cursus Creative Writing gevolgd, ben ik hoofdredacteur van Skript Historisch Tijdschrift geworden en hoop ik dit jaar de Geschiedenis Onderzoeksmaster af te ronden. Bij BMGN wil ik mijn vaardigheden als redacteur en historicus verdiepen en verbreden – en hoop ik een kritischer lezer en betere schrijver te worden!

Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar de geschiedenis van de eugenetica, nationalisme, identiteit en medische geschiedenis. Daarnaast hou ik mij veel bezig met de politiek-morele implicaties van de historiografie in hedendaagse publiekelijke en wetenschappelijke debatten. Een erg breed en complex interessegebied, maar super relevant. Binnenkort zal op Jonge Historici een kort essay van mijn hand verschijnen over het woord ‘blank’ dat voortkomt uit een uitgebreidere genealogische benadering dat ik eerder dit jaar heb geschreven.

Wat ik ‘later’ wil worden? Ik weet het nog niet, maar mijn hart ligt altijd bij het schrijven. Een mooie ambitie lijkt mij een positie als onderzoeker of beleidsmedewerker in een politiek of publiekelijk veld. En anders rest mij altijd nog de keuze om van die ene droom werkelijkheid te maken: het publiceren van een groots historisch werk of stiekem toch die ene roman. Wat de toekomst ook zal brengen; ik zal een scherpe pen, een goede schrijfstijl en kritische blik nodig hebben. Bij BMGN heb ik de uitgelezen kans om hier aan te werken, van ervaren mensen te leren en de smaak van het redacteurschap en de geschiedwetenschap écht goed te proeven.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear