Terugblik Mikki van Spall – Stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

In de periode van april tot en met augustus, was ik werkzaam als stagiair communicatie bij het KNHG en droeg ik mijn steentje bij aan de webredactie van Historici.nl. Omdat ik een (inmiddels afgestudeerde) geschiedenisstudent ben, leek deze stage bij de beroepsvereniging voor historici mij passend. Ik was vooral nieuwsgierig naar het communicatie-gedeelte van de stage. Het schrijven van niet-academische teksten, artikelen redigeren en het onderhouden van de sociale media interesseerden mij. De stage bij het KNHG en Historici.nl heeft daarom de doorslag gegeven dat ik aanstaande september begin aan de master Media & Journalistiek aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Tijdens mijn stageperiode vulde ik de vacatures aan op Historici.nl en zorgde ik dat er genoeg evenementen op de agenda werden weergeven. Ik mocht de bijdragen aan de dossiers voor de website redigeren en ontwierp de content voor op de sociale mediakanalen. Ook heb ikzelf met veel plezier een recensie geschreven over de nieuwe tentoonstelling in het Tropenmuseum genaamd ‘Onze koloniale erfenis.’ Deze recensie zal in het gloednieuwe dossier van Historici.nl geplaatst worden, genaamd ‘Dossier Tentoonstellingen.’ Verdere taken waren het redigeren en promoten van de nieuwe bijdragen van het KNHG Beroepsplatform en Dossier Eerste Generatiestudenten.

Uiteraard waren de bovengenoemde taken enorm leerzaam om inzicht te krijgen in mijn toekomstperspectief. Echter, ook kijkend naar de praktische kennis ben ik weer een ervaring rijker. Ik weet nu hoe de organisatiestructuur van een beroepsvereniging eruitziet en hoe het KNHG-team wordt vormgegeven. Ik leerde dit team van vijf man sterk voor het eerst kennen op 13 april tijdens het KNHG-Voorjaarscongres in het Openluchtmuseum van Arnhem. Iedereen was vanaf het begin heel vriendelijk en open waardoor ik me gelijk welkom voelde. In het bijzonder wil ik mijn stagebegeleider Diede Zwijnenburg bedanken. Diede zorgde voor een veilige leeromgeving en gaf me de vrijheid om nieuwe vaardigheden te leren, maar ook om eigen ideeën in te brengen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik met een fijn en trots gevoel terugkijk op mijn stageperiode en dat ik uitkijk naar wat mij te wachten staat in de toekomst.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear