Verklaring Royal Historical Society over hoger onderwijs in het Verenigd Koninkrijk

Op 13 juni publiceerde de Royal Historical Society (RHS) een verklaring waarin beargumenteerd wordt dat ‘geschiedenis in het Britse hoger onderwijs zich in een staat van ongekende turbulentie en onzekerheid bevindt’. Dit is het gevolg van verschillende ontwikkelingen: onderwijsafdelingen die te maken krijgen met bezuinigingen, ontslag van personeel en sluiting van geschiedenisopleidingen. De RHS is van mening dat deze problemen meer alomtegenwoordig zijn dan algemeen wordt erkend.

De RHS stelt dat het vak geschiedenis als zodanig in goede gezondheid verkeert. Maar de structuren die geschiedenis in het Britse hoger onderwijs mogelijk maken en in stand houden, lijken – nu meer dan ooit – onder hevige druk te staan. De implicaties hiervan zijn reĆ«el en ernstig en vragen om aandacht, aldus de RHS.

Klik hier om de volledige verklaring te lezen.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear