Oproep: Verslag over kolonialisme, seksuele geaardheid en genderidentiteit

De Independent Expert op het gebied van seksuele geaardheid en genderidentiteit (IE SOGI) nodigt alle geïnteresseerde maatschappelijke organisaties, academici, internationale organisaties, mensenrechteninstellingen, activisten en anderen uit om schriftelijke bijdragen te leveren voor een verslag over de historische en aanhoudende gevolgen van het kolonialisme op de mensenrechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen en personen met andere genderidentiteiten.

In het verslag wordt de historische en hedendaagse koloniale regulering van seksuele geaardheid en genderidentiteit via wetten, beleid en praktijken onderzocht, en hoe die regulering het leven van LGBT-personen nog steeds beïnvloedt, onder meer via culturele invloed en sociale mores over gender en seksualiteit. Ook zal in het verslag worden ingegaan op de verschillende juridische en beleidsmaatregelen die zijn genomen om de gevolgen van het kolonialisme op de regulering van seksuele gerichtheid en genderidentiteit op regionaal en nationaal niveau te erkennen en herstellen. De heer Victor Madrigal-Borloz zal dit thematische verslag presenteren tijdens de 78e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Wilt u een bijdrage leveren aan dit verslag? Dien deze dan vóór 26 mei 2023 in via hrc-ie-sogi@un.org.

Klik hier voor meer informatie over deze oproep en voor de richtlijnen.

 

 

 

 

 

 

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear