JONG KNHG-event 20 mei: Bezoek aan het Verzetsmuseum

Ben jij geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog, erfgoed en musea? Kom dan naar het JongKNHG-event bij het volledig vernieuwde Verzetsmuseum op zaterdag 20 Mei!

Op zaterdag 20 mei brengt JongKNHG een bezoek aan het Verzetsmuseum in Amsterdam. In het Verzetsmuseum schetsen persoonlijke verhalen vanuit verschillende perspectieven een beeld van bezetting en verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens dit evenement kunnen deelnemers ’s middags eerst op eigen gelegenheid de nieuwe tentoonstelling bekijken waarna conservator Karlien Metz een presentatie zal geven over de opzet van de nieuwe tentoonstelling. Welk verhaal vertelt het museum? Wat komt er allemaal bij kijken om een tentoonstelling te maken? Hoe worden bepaalde keuzes gemaakt? En wat voor mensen werken hieraan mee? Dit alles komt aan bod en na de presentatie is er bovendien ruimte voor vragen.

Programma:

–          13:00 – 13:15 uur: inloop/welkom

–          13:15 – 15:30 uur: bekijken tentoonstelling op eigen gelegenheid

–          15:30 uur: presentatie door Karlien Metz met ruimte voor vragen

–          17:00 uur: netwerkborrel in nabijgelegen café

Wanneer? Zaterdag 20 mei, van 13:00 tot 17:00 uur met een borrel voor wie wil.

Waar? Verzetsmuseum Amsterdam, Plantage Kerklaan 61 Amsterdam

Kosten? De entree wordt deels door JongKNHG vergoed, waardoor je slechts 10 euro betaalt. De borrel wordt door JongKNHG verzorgd.

Aanmelden? Ja, verplicht! Er zijn ca. 20 plaatsen, dus meld jezelf aan door te mailen naar jongknhg@gmail.com Zien we je daar?

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear