Even voorstellen… Noortje Janssen

Noortje Janssen

Mijn naam is Noortje Janssen, ik ben 23 jaar oud en ik woon in Utrecht. Momenteel volg ik de master History of Society and Politics aan de Universiteit Utrecht. De komende vier maanden ga ik aan de slag als stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl. Ik heb voor deze stage gekozen omdat ik, evenals het KNHG, het maatschappelijke belang van de geschiedenis inzie. Daarnaast hoop ik me middels deze stage verder te kunnen oriënteren op het diverse vak van de historicus. 

Mijn voorgaande bachelor Journalistiek heeft me praktische journalistieke vaardigheden bijgebracht als onderzoeken, interviewen en schrijven van artikelen. Tijdens mijn master combineer ik deze vaardigheden met historisch onderzoek doen op academisch niveau. Op dit moment schrijf ik mijn scriptie over geloof in hekserij in Engeland en Nederland in de negentiende eeuw. Ik ben namelijk uitermate gefascineerd door het fanatieke geloof in heksen en de desastreuze gevolgen die dit geloof heeft gehad in het verleden. Door de diversiteit aan taken die deze stage biedt hoop ik meer ervaring op te doen binnen de wereld van de geschiedenis en in aanraking te komen met verschillende soorten historici. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van het KNHG-team!

Één opmerking for Even voorstellen… Noortje Janssen

  • Geachte mevrouw Janssen,

    Wat een interessant scriptieonderwerp. Ik heb altijd gedacht dat geloof in hekserij in angelseksische landen vanaf 1750 wel bekeken was en in wat nu NL is altijd wel meeviel – letterlijk dan, overdrachtelijk gesproken zijn er heksenjachten tot nu toe. Ik kan duidelijk nog veel leren. Verzoeke me een link e sturen wanneer uw scriptie op internet staat.

    Vriendelijke groet,

    Wim Pelt

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear