Terugblik Schrijfworkshop Jong KNHG

 

Op vrijdag 25 november 2022 organiseerde Jong KNHG weer zijn jaarlijkse Schrijfworkshop. Met een enthousiaste groep van zestien studenten gingen we aan de slag om een antwoord op twee vragen te vinden: hoe schrijf je echt goede academische stukken en hoe vind je effectief je weg in archieven?

De workshop begon met een lezing door Bart Wallet  (hoogleraar Joodse studies, UvA). Tijdens zijn spreekbeurt werden, in dialoog met de studenten, goede academische schrijfvaardigheden besproken en werd specifiek op vragen van de deelnemers ingegaan. Het tweede deel over archiefonderzoek werd door Vincent Lageweg (teamleider Archief en Collectie Tweede Kamer) verzorgd. Hij gaf een inkijkje in hoe archivarissen documenten bewerken en hoe de academicus effectiever zijn materiaal kan vinden. De workshop werd afgerond met een praktische opdracht om samen een archieflijst te bekijken. Tijdens de hele workshop vond een fijn en interactief gesprek tussen deelnemers en docenten plaats, waardoor de workshop erg productief verliep en de deelnemers met nieuwe kennis de zaal verlieten. In 2023 zal een volgende editie plaatsvinden!

Meer weten over Jong KNHG en zijn activiteiten? Klik hier!

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear