Even voorstellen… Iris Bouman

Iris Bouman

Mijn naam is Iris Bouman, en de komende maanden ben ik de redactie-assistent bij BMGN – Low Countries Historical Review. Na Geschiedenis gestudeerd te hebben aan de Universiteit Utrecht en de master Holocaust- en Genocidestudies van het NIOD en de Universiteit van Amsterdam bijna afgerond te hebben, was ik toe aan het opdoen van ervaring in de historische wereld buiten de universiteit. Bij BMGN werk ik mee aan het samenstellen van de boekrecensies, doe ik af en toe de beeldredactie voor de artikelen en help ik met redigeren – en dat doe ik met veel plezier.

Naast mijn werkzaamheden bij BMGN schrijf ik mijn masterscriptie over queer vrouwen in Nazi-Duitsland. Hierin focus ik me voornamelijk op ideologie en probeer ik te onderzoeken waarom queer vrouwen buiten de volksgemeenschap vielen. Ja, interessant onderwerp; nee, geen bronnen over te vinden. Toch leer ik ontzettend veel van het doen van dit onderzoek, en ik ben blij dat ik me met queer-geschiedenis mag bezighouden.

Met mijn scriptie en mijn tijd bij BMGN ben ik over een aantal maanden al weer klaar. Dan hoop ik uit te vinden wat je nou eigenlijk kan worden met de opleiding geschiedenis!

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear