Terugblik Marte Stoffers – Stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

Marte Stoffers

Tussen 15 februari en 15 juni liep ik met veel plezier stage bij het KNHG en Historici.nl. Als stagiaire communicatie en webredactie heb ik artikelen voor Historici.nl geredigeerd, sociale mediaposts gemaakt, meegewerkt aan evenementen en nog veel meer. Het meest bijzondere was het samenstellen van mijn eigen dossier op Historici.nl: het Dossier 1572. Het schrijven van een eigen bijdrage aan dit dossier was een ontzettend leuke afsluiter van mijn stage. 

Tijdens mijn werkzaamheden voor Historici.nl heb ik veel interessante bijdragen gelezen, waarmee geschiedenis voor een breed publiek toegankelijk wordt gemaakt. Daarnaast heb ik het maatschappelijk panel De Wolf en de Mens samengesteld, wat een erg leuke manier was om geschiedenis en maatschappelijke discussie dichter bij elkaar te brengen. Ook hebben we met een paar teamleden de presentatie The Betrayal of Anne Frank: A Refutation bijgewoond. Tijdens deze avond presenteerde een team van historici hun weerlegging van het boek waarin de Joodse advocaat Arnold van den Bergh beschuldigd wordt van het verraad van de familie Frank. Een erg bijzondere en aangrijpende avond, die duidelijk maakte hoe relevant historisch onderzoek is.  

Samen met de rest van het KNHG-team hebben we ook hard gewerkt aan het Voorjaarscongres Bloed, kruit en tranen en de aanstaande Historicidagen in Rotterdam. Het was erg leuk om een bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team en met de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Al bij het begin van de stage voelde ik me erg welkom bij KNHG, en ik kijk dan ook terug op een gezellige en erg leerzame periode. Tijdens mijn werkzaamheden heb ik veel vrijheid, verantwoordelijkheid en een fijne samenwerking ervaren. Hierdoor heb ik me goed kunnen ontwikkelen in de laatste fase van mijn studie, en ga ik met vertrouwen de volgende fase tegemoet.  

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear