25-27 augustus: Historicidagen 2022 in Rotterdam

De Historicidagen 2022 worden gezamenlijk georganiseerd door het KNHG en de Erasmus Universiteit Rotterdam van 25 tot en met 27 augustus in Rotterdam. De dagen verbinden iedereen die beroepsmatig met het verleden bezig is. Ze tonen de dynamiek van de (kunst)historische praktijk, bieden inspiratie en bevorderen samenwerking.

Het thema van deze editie, die plaatsvindt op Campus Woudestein in Rotterdam, is Grenzeloze Geschiedenis. Zijn grenzen noodzakelijk voor het vak Geschiedenis? Iedereen is van harte uitgenodigd om samen na te denken en te spreken over deze vraag.

Programma

Het algemene programma kunt u hier vinden. Ook het sessieprogramma is bekend. Kijk daarvoor hier.

Inschrijven

De inschrijving voor de Historicidagen 2022 is gesloten.

Over

De Historicidagen zijn een tweejaarlijks terugkerende ontmoeting in de ruimste zin van het woord, gemodelleerd naar het voorbeeld van de Duitse Historikertage (sinds 1893) en de Annual Meetings (sinds 1886) van de American Historical Association. De dagen worden georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG), in samenwerking met een gastuniversiteit. Het doel van de Historicidagen is de diversiteit en dynamiek van de (kunst)historische praktijk te tonen, inspiratie te bieden en samenwerking te bevorderen.

Meer informatie?
Kijk op historicidagen.nl.

Pers

Werk je in de journalistiek en wil je het congres bijwonen? Heb je vragen of wil je beeldmateriaal ontvangen? Neem contact op met Pepijn Aarnink, communicatie KNHG | Historicidagen, via pepijn.aarnink@huygens.knaw.nl.

Opmerkingen

Documenten

© KNHG 2024 Website: Code Clear